logo

Hediye Kur’an Meali Projesi: 100BinDost

Kur’anın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAB) ve İstanbul Sosyal Gelişim Derneği’nin (İSGD) Türkiye’de düzenlediği “100Bindost Hediye Kur’an Meali” kampanyasına ilgi büyüyor.

Kur’an’ın anlamıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen kampanyanın çıkış hikayesi şöyle:

Geçtiğimiz yıllarda KAB Platformu’nun, Anar Araştırma şirketine Türkiye ölçeğinde yaptırdığı bilimsel anketin sonucunda ülkemiz için oldukça çarpıcı sonuçlar çıktı. Bu sonuçlardan birisi Türkiye’de meal okuma oranının “%5” olmasıydı. Buradan yola çıkan KAB Platformu, meal okuma oranının artması ve Kur’an’ın anlamıyla buluşulması için Meal Hediye Kampanyası düzenliyor.

100BinDost kampanya ekibi adına açıklama yapan KAB Platformu genel koordinatörü Abdurrahman Katlan; “Hediye edin, yüz binlerin Kur’an’ın anlamıyla buluşmasında bir dost da siz olun, diyoruz ve herkesi Kur’an’ı Kerim Meali hediye kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kampanyanın daha ilk günlerinde binlerce meal hediye edildiğini belirten Katlan, “Hedefimiz yüz binlerin bu kampanyaya katılması ve Kur’an’ın anlamıyla buluşması” açıklamasında bulundu.

100BinDost kampanya sloganı: “Anlayınca çok şey değişir”

“Anlayınca çok şey değişir” sloganı ile Ocak ayında başlayan “100bindost” projesi büyük ilgi görüyor.  KAB platformu başkanı Abdurrahman Katlan, kampanya adını nasıl bulduklarını söyle anlattı: “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) veda hutbesinde şöyle buyurmuştu: “Ben size öyle bir şey bıraktım ki, ona sımsıkı sarılırsanız, hiçbir zaman doğru yoldan sapmazsınız. O, Allah’ın kitâbıdır. Allah’ın Peygamberinin sünnetidir.” İşte bizlere bıraktığı emanetini yüz binlere ulaştırmayı amaçlıyoruz.”

Peki nasıl bir hediye?

İlk baskısı 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun incelemesinden geçerek onaylanan Kur'ân-ı Kerîm Mealinin oluşturulması sürecini, Doç. Dr. Hasan Tahsin Feyizli mealin önsözünde şöyle bir cümleyle özetliyor: “Kur’an’ı doğru anlamak isteyen halkın ihtiyacına daha uygun ve kolay cevap veren ve inananları da şüpheye düşürmeyen bir meal hazırlamak istedim.”

Bu hassasiyetlerle hazırlanan Kur’an-ı Kerim Meali; kraft kağıt, kırnap ip, özel kampanya notu ve üzerine “100BinDost” özel mührü vurularak hazırlanan şık bir hediye paketi ile hediye ediliyor. Kampanyanın Youtube kanalındaki 100BinDost filminde paketlerin nasıl hazırlandığı görülebiliyor.

Kampanyaya nasıl katılabilirsiniz?

Türkiye genelinde uygulanan projeye katılmak çok kolay. http://www.100bindost.org/ internet sitesinden online ödeme yaparak veya cep telefonunuzdan göndereceğiniz bir SMS ile katılabilirsiniz.

  • Tüm GSM operatörlerden araya boşluk koymadan “100bindost” yazıp 6236’ya SMS göndererek meal hediye edebilirsiniz. Bütün operatörler için bir SMS bedeli 12 TL.  Kampanyanın SMS gönderim numarası olarak 6236 özellikle seçildi. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de 6236 ayet bulunuyor.
  • Tüm dünyadan kampanyaya katılmak isteyenler kampanya web sitesindeki ‘Hediye Et’ linki üzerinden EFT veya havale yöntemlerinden birini kullanabilirler.
  • Sosyal medyada #Anlayınca etiketi ile paylaşım yapmanız da mümkün.

Proje Uygulama Adımları

Dünyanın her yerinden web sitesi aracılığıyla kredi kartı, havale/EFT yöntemi ile ve tüm GSM operatörlerinden SMS yöntemi ile hediye edilen bütün mealler ortak havuzda toplanmakta. Daha sonra Türkiye'nin farklı illerindeki proje ortağı olan sivil toplum kuruluşlarına (STK) gönderilmekte. Proje ortağı olan STK'lar kendi illerindeki üniversite, okul, hastane, kıraathane, hapishane, AVM, köy okulları vb. yerlerde hediyelerin dostlara ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca dernek merkeziyle iletişime geçip, resmi olarak yazılı dilekçe ile talepte bulunan kurumlara da hediyeler ulaştırılacak. Etkinlik fotoğrafları web sitesi ve sosyal medya hesaplarında gönüllülerle paylaşılacak. Proje ilk etapta 100.000 hediye meal olarak başlatılırken, ihtiyaç halinde yeni kampanyalar da ilave edilecek.

Detaylı Bilgi ve Kur’an meali hediye etmek için www.100bindost.org sitesi ziyaret edilebilir.

Türkiye okuyor, hediye ediyor ve yüzbinleri Kur'an'ın anlamıyla buluşturuyor.

“Anlayınca çok şey değişir”

100BinDost

www.100bindost.org