logo

Evden çalışma yaygınlaştı

Dünyayı etkisi altına virüsün Türkiye’de de ortaya çıkmasıyla birlikte virüsten korunmak için alınan tedbirlerin dozu arttı. Binlerce kişiye istihdam sağlayan şirketler evden çalışma düzenine geçmeye başladı.

Bilgisayarları başında evden çalışmaya başlayanlar da çeşitli uygulamalar kullanarak birbirleriyle iletişime geçmek için cep telefonları üzerinde çeşitli uygulamalar kullanıyor. Bu yüzden hem telefonda geçirilen süre hem de internette geçirilen süre uzadı. Evden çalışma öncesinde işyerindeyken yüz yüze yapılan toplantılar bile görüntülü arama uygulamalarıyla yapılmaya başladı.

İnternet kullanımı katlandı

“Artık insanlar evlerindeyken işlerini internet üzerinden takip ediyorlar. Hatta iş dışındaki gıda ihtiyaçlarını, fatura ödemelerini internet siteleri üzerinden gideriyorlar. Geçen haftadan bu yana toplam internet trafiğinde (sabit ve mobil) yüzde 30’luk bir artış oldu.

Alışveriş internet üzerinden yapılıyor

Virüsün Türkiye’de de etkisini arttırması üzerine hem kurumlar hem de vatandaşlar virüsten korunmak için yeni önlemler almaya devam ediyor.

Vatandaşlar mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmamaya özen gösteriyor. Durum böyle olunca çok sayıda vatandaş da alışveriş için e-ticaret sitelerini ve marketlerin internet mağazalarını tercih etmeye başladı.

Hürriyet