logo

Üniversiteliler için uzaktan eğitim

Virüs nedeniyle tatil edilen üniversitelerde uzaktan eğitim 23 Mart’ta başlayacak. Uzaktan eğitim donanımı olmayan üniversiteler için ise açık ders malzemeleri havuzu açılacak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde uzaktan eğitim sürecine ilişkin şu bilgiler verdi:

"Uygulamaya dayalı programlarda bulunan teorik derslerde dijital imkânlar ve uzaktan öğretim yöntemleri kullanılacak, uygulama dersleri ise yine üniversitelerimizce belirlenen takvimin uzatılması da dâhil en uygun zamanda verilecektir.

Ön lisans ve lisans düzeyindeki bu uygulama ve yaklaşıma, lisansüstü düzeyde de imkân tanınacak; denetlenebilir olma kaydıyla uzaktan öğretim ve dijital imkânlar kullanılarak bu süreçlerde de bir kesinti olmaması sağlanacaktır."

Vize sınavı kararı

"Vizelerin ertelenip ertelenmeyeceğine üniversiteler karar verecek. Online sınav olup olmayacağına üniversiteler karar verecek. Online yapabilirler ama şeffaf ve denetelenebilir nitelikte olmasını istiyoruz. Türk yükseköğretim sistemi sağlam bir zemine oturmaktadır. Üniversitelerimizin yetkinliklerine ve yeteneklerine güveniyoruz. Sevgili öğrencilerimiz ve değerli aileleri telaşa kapılmasın. Müsterih olsunlar."

Sabah