logo

Üç aylar ne zaman başlıyor?

Ramazan'ın müjdecisi olarak da belirtilen 'üç aylar' ne zaman başlıyor? Tevbe, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar mevsimine sayılı günler kaldı.

Bereketin rahmet olup yağdığı, gönülleri şenlendiren Üç Aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarını ihtiva ediyor.

En güzel vakitler, en bereketli, en kârlı zamanlar

Bu kutlu aylar içerisinde aynı zamanda; Regaip, Berat, Mi'rac ve Kadir Gecesi gibi feyzi ve bereketi bol mübarek kandil geceleri de bulunuyor.

1441 Hicri takvimine göre 3 aylar, Recep ayının ilk günü olan 25 Şubat 2020 Salı günü başlıyor.

Recep ayı içerisinde idrak edilecek olan Regaib Kandili 27 Şubat Perşembe, Mi'rac Kandili ise 21 Mart Cumartesi tarihine denk geliyor.

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı 1441 hicri yılı takvimine göre, 25 Mart 2020 Çarşamba günü başlarken Şaban ayının 15. gecesi olan 7 Nisan 2020 Salı akşamı Berat Kandili idrak edilecek.

On bir ayın sultanı olarak ihya edilen Ramazan ayı ise 24 Nisan 2020 Cuma günü başlıyor. Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olduğu beyan buyrulan Kadir Gecesi, 19 Mayıs 2020 Salı gecesi idrak edilecek.

Bu yıl 30 gün orucun tutulacağı Ramazan ayının ardından 24 Mayıs 2020 Pazar günü Ramazan Bayramı kutlanacak.

Dua ve niyaz mevsimi

Üç aylar için Peygamber Efendimizin (S.A.S) "Recep, Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır" buyurduğu rivayet edilir.

“Bizi ramazan ayına ulaştır” duası

Peygamber Efendimiz (S.A.S) recep ayı geldiğinde “Ya Rab, recep ve şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi ramazan ayına ulaştır” diye duada bulunmuşlardır.

AKRA tarafından üç aylara özel olarak hazırlanan ve AKRA'nın sosyal medya hesaplarında da paylaşılan takvim ile bu kutlu günleri takip edebilirsiniz.