logo

Beslenmenin rehberi hazırlandı

Türkiye’ye yönelik “toplu beslenme rehberi” hazırlandı. Lokantalar, üniversiteler, resmi kurumlar dahil olmak üzere dağıtılacak rehberde, geleneksel beslenme alışkanlıkları, yaşa ve kiloya göre beslenme ve pratik beslenme yolları gösteriliyor.

Ayrıca hangi beslenme türünde ne tür fiziksel aktiviteler yapılması gerektiği de detaylarıyla anlatılıyor.

Dengeli beslenme bilgileri yer alacak

Rehberde doğru beslenmenin önemine vurgu yapılarak, topluma yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi verilecek. Önerilerin yer alacağı rehberde geleneksel beslenme alışkanlıkları, kimi yararları ile zararları ve toplumun beslenme ile ilgili hedeflerine ulaşmasının pratik yolları anlatılacak. Hangi yaşta kimin ne kadar ve ne yemesi gerektiği tek tek anlatılacak.

Hangi beslenme türünde ne tür fiziksel aktiviteler yapılması gerektiği de detaylarıyla anlatılacak rehberde, sağlıklı beslenme için ana öğünlerde ve sağlıklı bir yemek tabağında ne tür besinlerin yer alması gerektiği, içerdiği vitamin, mineral ve protein bilgisiyle birlikte sunulacak.

Şeker, tuz ve yağ oranları

Rehberin ana başlıklarından birini de pek çok hastalığın kaynağı olarak gösterilen tuz, şeker ve yağ oluşturacak. Doğal şeker tüketmenin yolları ile ilgili bilgi verilirken, günlük tüketilmesi gerekli tuz miktarına ve sağlıklı yağ gruplarının önemine dikkat çekilecek.

Milliyet