logo

'GSM ve internet aboneliğinde sözleşmeye dikkat edilmeli'

Tüketici temsilcilerinden Osman İlhan, GSM ve internet abone merkezlerine gidildiğinde neye imza atıldığının görülmesi ve sözleşmenin bir nüshasının alınması gerektiğini belirtti.

Tüketicilerin abonelik ve taahhütlerinin olmasına rağmen daha indirimli, daha uygun internet paketleriyle yeni aboneliklere ikna edildiğini ifade ede İlhan, “Yeni aboneliklere ikna edildiklerinde bir önceki aboneliği sonlandırılıyor ve bundan dolayı diğer operatöre taahhüt ücreti ödemek zorunda kalıyorlar.” diye konuştu.
İlhan, abone merkezlerine gidildiğinde neye imza atıldığının görülmesi ve sözleşmenin bir nüshasının alınması gerektiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tüketicilerimiz abonelik merkezlerine gittiklerinde dijital sistem üzerinden imza atıyor ve tüketicimizin eline maalesef sözleşmenin bir nüshası verilmiyor, verilmediği için tüketici neye abone olduğunu, hangi paketi satın aldığını, paketin yanında buna hangi ürünün satıldığını elindeki faturasında göremiyor. Faturada dijital sistem üzerinden imza atıldığından merkeze ulaşıyor ve tüketicinin elinde bir şey olmuyor."

AA