logo

Veto sonrası filtre takmayan termik santraller kapatıldı

Türkiye'nin çeşitli illerindeki yaklaşık 13 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, Başkan Erdoğan tarafından veto edilmişti.

Çevre yatırımlarını 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamaları gereken 13 termik santralle ilgili yapılan açıklamada, her bir tesisin filtre ve baca gazı arıtma gibi çevresel yatırımları tamamlaması gerektiği dile getirildi.

Buna göre, 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılması, diğer 7 santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verilmesi, 3 santrale ise gerekli çevre izinlerinin verilmesi kararı alındığı açıklandı.

Açıklamaya göre "Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatıldı."

Termik santrallerin kapatılma kararının, baca gazı arıtma, sürekli emisyon ölçüm sistemlerinin olmaması veya atıl durumda bulunması, atık sahasına ilişkin sunulan raporun yetersiz olması gibi nedenlerle alındığına vurgu yapıldı.

AA