logo

Camilerde tabure ve sandalyeler için düzenleme

Cami ve mescitlerde tabure ve sandalyede ima ile namaz kılanlar için yer ayrılması uygulaması kaldırıldı. Hiçbir şekilde oturamayanlar, katlanabilir tabureler ile safların arasında namaz kılacak.

Genelgede değişikliğin gerekçesi, "Geçen süre zarfında tabure-sandalye üzerinde namazlarını kılan vatandaşlarımız için cami içinde cemaat ve saf düzeninin dışında ya da gerisinde belirli mekanlar oluşturulması, cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmamıştır.

Özellikle cami içinde sabit oturaklardan müteşekkil müstakil mekanların oluşturulması cami doku ve kültürüyle bağdaşmamıştır. Diğer taraftan ima ile namaz kılma şekli de tartışmalara sebep olmuştur. Bütün bu hususlar dikkate alınarak tabure-sandalye üzerinde ima ile namaz kılınması hususu tekrar değerlendirilerek yeni bir karar alınmıştır" diye açıklandı.

Genelgede tabure ve sandalyede ima ile namaz kılanlar için yer ayrılması uygulamasının kaldırıldığı belirtilerek, camilerde kullanılan sabit oturakların kaldırılıp, yerine katlanabilir taburelerin kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

Star