logo

8. Ufka Yolculuk için kayıtlar başladı

“Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu” olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 8.si için kayıtlar başladı. Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne dek 2 milyonu aşkın kişi katıldı.

8. Ufka Yolculuk Yarışma Konusu: “Adap”

Önceki yıllarda Kur’an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz’in (SAS.) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur’an ve sünnet bütünlüğü, evrensel bir değer olan Güzel Ahlakgibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması iseAdap”.

Yarışmanın Amacı

Ufka Yolculuk Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Ufka Yolculuk yarışmaları ile milyonlarca insanın kitap okumasının yanı sıra katılımcılara doğru ve sahih kaynaklardaki bilgilerin aktarıldığı ifade edilirken, “Bu yıl 8’incisini düzenleyeceğimiz yarışma sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine henüz genç yaşlarında, hepimizin ihtiyaç duyduğu ve bir ömür boyu zihinlerde kalması gereken adap ve adabın gerektirdiği değerleri kazandırmayı amaçlıyoruz” denildi.

Yarışma Takvimi

Türkiye’nin 81 şehrindeki okullarda yapılacak olan yarışmanın müracaatı 25 Kasım 2019’da başladı. Yarışmaya başvuru yapanlar ilk olarak 29 Şubat 2020 tarihinde bulundukları yerden diledikleri şekilde Online sınava katılacaklar. Online sınavda belirlenen sınav barajını geçen yarışmacılar, belirlenen sınav merkezlerinde sınava girmeye haz kazanacaklar. Yazılı sınav 29 Mart 2020 Pazar günü yapılacak. Merkezi ödül töreni ise 26 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yarışma 3 kategoride yapılacak

Ufka Yolculuk - 8, bu yıl 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar,Edep Diyarına Yolculuk”; ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar,Edep Mektebi” ve lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise "İletişim, Nezaket ve Adap kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

“Bize okumak yakışır.”

Ufka yolculuk, geride kalan 7 yılda; 81 il genelinde, 3 bin 339 sınav merkezinde ve toplamda 2 milyon 864 bin 657 kişiyle gerçekleştirildi. “Kaybedeni Olmayan Yarışma” ve “Bize Okumak Yakışır” mottosuyla ifade edilen Ufka Yolculuk Yarışmaları; proje ortakları ile birlikte binlerce gönüllü desteği ve dağıttığı ödülleri ile lider bir organizasyon konumunda olmayı sürdürüyor.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler ufkayolculuk.com sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor.