logo

Cepte sahte uygulamalara dikkat

Mobil cihaz kullanıcıları, sahte uygulamalara karşı uyarıldı. Bu sistemlerle; kredi kartı, mail şifresi, sosyal medya şifreleri rahatlıkla ele geçirilebiliyor.

Mobil cihaz kullanıcılarının sıklıkla kullandığı bazı uygulamaların kopyalanarak zararlı yazılımlar eklendiğine dikkat çekilerek orijinaline çok benzeyen sahte uygulamaların güvenlik uygulamalarını da taklit ettiği konusunda akıllı telefon kullanıcıları uyarıldı. Kişilerin güvenerek yüklediği bu uygulamalar mobil cihazdaki tüm kişisel verilere ulaşıyor. Kredi kartı, mail şifresi, sosyal medya şifreleri rahatlıkla ele geçirilebiliyor.

Mobil cihazlarda bilgisayarlara nazaran daha fazla erişim ve hassas bilgilerin bulunması, mobil platformların hedef olarak seçilmesinin nedenlerinden biri olarak gösterildi. Raporda, internet ortamında paylaşılan kişisel verilerin amacı dışında işlenerek siber tehdide dönüşmesinin devletler ve toplumlar için oluşturduğu risklere karşı uyarısı yer aldı. Bu uygulamalarla kredi kartı, mail şifresi, sosyal medya şifreleri rahatlıkla ele geçirilebildiği vurgulandı.

Milliyet