logo

'Fabrikalarda da deprem güçlendirmesi yapılmalı'

Yakın zaman önce gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem bir kez daha bu konuda alınması gereken önlemleri hatırlattı. Genelde ilk akla gelen konu konutlar olsa da yüzlerce kişinin aynı yerde bulunduğu fabrikaların da ciddi bir tehdit altında olduğu belirtildi.

İstanbul Valiliği ve Sanayi Odası'nın yaptığı çalışmaya göre, Marmara Bölgesi'ndeki binlerce fabrika acil olarak elden geçerek güçlendirilmeli. 300-400 kişinin çalıştığı bazı fabrikalarda dahi ciddi altyapı sorunları olduğu ifade edilen çalışmada bu binaların hızla tespit edilerek güçlendirme çalışmalarının başlatılması gerektiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan iş dünyası temsilcileri ise bu alana yönelik de bir teşvik programı talep ediyor. Bugüne kadar endüstriyel dönüşüm kapsamında birçok adımın da atıldığını ifade eden temsilciler, "Özellikle sehir içinde kalan sanayi tesislerinin ve KOBİ'lerin İstanbul dışına taşınması stratejisinde ciddi yol kaydedildi. Ancak bu bir süreç. Fabrikalarda da konutlarda olduğu gibi yerinde dönüşüm stratejisi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Sabah