logo

Türkiye, yabancı çalışanların favori ülkesi

163 ülkeden 18 binin üzerinde yabancı çalışanın görüşü alınarak gerçekleştirilen anketin sonuçları yayımlandı. Türkiye, yaşamak ve çalışmak için dünya genelinde en iyi 7. ülke seçildi.

Anket, ülkelerin sunduğu olanakları yaşam kalitesi, iş - özel yaşam dengesi, finansal getiri ve aile yaşamı bakımından inceliyor.

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen anket, yabancı çalışanlara ilişkin dünyanın en kapsamlı ve uzun soluklu araştırması olma özelliği taşıyor.

Ankete göre Türkiye’deki yabancı çalışanların yüzde 62’si yaşam kalitelerinin kendi ülkelerine göre arttığını belirtiyor.

Türkiye’deki yabancı çalışanların yüzde 52’si kariyerine, hobilerine veya ailesine odaklanmaya daha fazla zaman bulduğunu, yüzde 55’i daha iyi bir ev veya araba gibi isteklerini karşılayabildiğini, yüzde 69’u ise kendisini güvende hissettiğini ve yerel halkın cana yakın olduğunu ifade ediyor.

Yemekleri seviyorlar

Yabancı çalışanların yüzde 60’ı kendi ülkelerine kıyasla Türkiye’de iş - özel yaşam dengesinin daha iyi olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte yabancı çalışanların yüzde 59’u daha fazla seyahat ettiğini, yüzde 57’si dalış, yabancı dil veya yemek pişirme gibi yeni bir beceri öğrendiğini kaydediyor.

Milliyet