logo

LGS'de 565 aday tam yaptı

1 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları dün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın analiz raporuna göre, 565 aday tüm soruları doğru cevapladı. Öğrenciler, matematikte en düşük, Türkçe’de ise en iyi performansı gösterdi.

Analize göre, merkezi sınavda başarılı adayların, 6, 7 ve 8’inci sınıfta yıl sonu başarı puanlarının da yüksek olduğu görüldü. Yani okulda akademik performansı iyi olan öğrenci, LGS’de de iyi bir sonuç elde etti.

Yüzde 10'u sınavla yerleşecek
MEB'in, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzuyla tercihlere esas kontenjan tablolarını bugün açıklaması bekleniyor. Aileler, ilan edilecek takvim çerçevesinde okul tercihlerini yapacak.
1531 mesleki ve teknik Anadolu, imam hatip, fen, Anadolu ve sosyal bilimler lisesindeki toplam 139 bin 660 kontenjana LGS ile öğrenci alınacak.

LGS tercih kılavuzu yayımlandı

Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların tablolarında, 2018'de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek.

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, öğrencilerden tercihleri 1-12 Temmuz'da alınacak, sonuçlar ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

AA