logo

İslam dünyasında ilk teravih eda edildi

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazı için camilere akın etti.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki camileri dolduran Müslümanlar, mübarek ramazan ayının ilk teravih namazını eda etti.

Teravih öncesi camilere gelen Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dualar ederek ramazan ayına manevi hazırlık yaptı.

Afganistan

Afganistan'da Müslümanlar, ramazanın ilk teravih namazını kılmak için cami ve mescitlere akın etti.

Başkent Kabil'deki camilerde, teravih namazı öncesi verilen vaazlarda, ramazanın fazileti, farz ibadetlerin önemi, orucun İslam'daki yeri ve faydaları anlatıldı.

Avustralya

Avustralya’daki yarım milyondan fazla Müslüman, ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmek için ülke genelindeki cami ve mescitlere akın etti.

Avustralyalı Müslümanlar, ülke genelindeki 200’den fazla cami, mescit ve geçici ibadet yerlerinde teravih namazı için bir araya geldi.

Malezya

Malezya'da Müslümanlar, ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Başkent Kuala Lumpur'un simgelerinden kabul edilen Sultan Abdul Samed Camisi de ilk teravih için doldu. Namazın ardından cemaat, ramazanın İslam alemine hayırlar getirmesi için dua etti. 

Özbekistan

Özbekistan'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Ülkedeki Müslümanlar, ilk teravih namazını kılmak için ülkedeki 2 binden fazla camiye akın etti.

Başkent Taşkent sakinleri, başta Minar Camisi olmak üzere kent genelindeki 125 camide toplandı.

Özbekistan Müslümanlar Dini İdaresi yetkilileri, daha önce ramazan boyunca ülke genelindeki bin 220 camide hatim indirileceğini duyurmuştu.

Etiyopya

Etiyopyalı Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için cami ve mescitlerde bir araya geldi. 

Başkent Addis Ababa'daki en büyük ve en eski camilerden Büyük Enver Camisi'nde toplanan yüzlerce Müslüman, mübarek ayın ilk teravih namazını kıldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Başkent Bakü'nün İlahiyat, Ejder Bey ve Karakuçur'un da aralarında bulunduğu camilere akın eden Azerbaycanlılar, ilk teravih namazı için saf tuttu.

Namazın ardından Müslümanların huzur ve refaha kavuşması için dualar edildi.

Gürcistan

Gürcistan'daki Müslümanlar ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Başkent Tiflis'teki Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını çift mihraplı Tiflis Cuma Camisi'nde kılmak için saf tuttu.

Ramazan ayı boyunca, Gürcistan'da bulunan 300'den fazla cami ve ibadethanede, özel programlar düzenlenecek, Türkiye'nin desteği ile iftar sofraları kurulacak.

Kerkük

Irak'ın Kerkük kentinde ilk teravih namazı kılındı.

Kentteki camilere akın eden Kerküklüler, memlekete huzur ve istikrarın gelmesi için Türkçe, Arapça ve Kürtçe dualar etti.

AA