logo

İngiltere'de yoksulluk artıyor

İngiltere'de yaklaşık 8 yıldır devam eden kemer sıkma tedbirleri nedeniyle yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı her geçen yıl artıyor.

IMF verilerine göre, yaklaşık 2,94 trilyon dolarlık milli geliri ile dünyanın 5. büyük ekonomisi olan İngiltere’de, 2008 yılındaki finans krizinin faturası, 2010 yılında iktidara gelen Muhafazakar Parti'nin uyguladığı kemer sıkma politikaları ile halkın orta ve alt gelir grubuna kesildi.

Ülkede etkileri bugün de hissedilen kemer sıkma politikaları sonucu sokaklarda geceleyen çok sayıda evsiz, açlık sınırının altında yaşayan aileler ve gıda bankalarına muhtaç milyonlarca çaresiz insan bulunuyor.

İngiltere nüfusunun yüzde 12'si dönemsel değil, "sürekli bir yoksulluk" içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yoksulluk içerisinde yaşayan çocukların yüzde 67'sinin ailesinde en az bir kişi tam zamanlı çalışıyor. Ancak ailelerin büyük bölümünün geliri, çocuklarının beslenme ihtiyaçlarını bile karşılamaya yetmiyor.

Londra’da giderek büyüyen bir diğer sorun ise sokakta yaşamak zorunda kalan insan sayısındaki artış... Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda hariç olmak üzere sadece İngiltere’de, 4 bin 751 kişinin sokakta yaşamak zorunda kaldığı tahmin ediliyor.

AA