logo

Mevlit Kandili dualarla idrak edildi

Âlemlere rahmet Peygamber Efendimiz'in (sav.) dünyayı şereflendirdiği gece olarak kutlanan Mevlid Kandili, dua ve salavatlarla, selatü selamlarla idrak edildi.

Edirne

Edirne'de Mevlid Kandili dolayısıyla başta Selimiye olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılIp dua etti.

Edirneliler, kandil dolayısıyla başta Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler olmak üzere, Osmanlı'nın eski başşehrindeki Selatin camilerine akın etti.

Bursa

Bursa'da, başta tarihi Ulu Cami ve Emirsultan Camisi olmak üzere camilerde programlar düzenlendi.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programlarda, vatandaşlar dua etti.

Bazı vatandaşlar, camilerde yer kalmayınca ibadetlerini cami bahçelerinde gerçekleştirdi. Bazı camilerde namaz sonrası vatandaşlara lokum ve lokma ikram edildi.

Eskişehir

Eskişehir'de de camilerde programlar düzenlendi.

Kent merkezindeki Reşadiye Camisi'nde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Camiye gelen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi ellerini dua için açtı. Daha sonra Mevlid ve ilahiler okundu.

Cami bahçesinde vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Çanakkale

Mevlid Kandili, Çanakkale'deki camilerde okunan dualarla idrak edildi.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren il merkezindeki Necip Paşa, Şehitler Camisi ile Eceabat ilçesindeki 57. Alay Camisi'nde düzenlenen programlara yoğun ilgi gösterdi. Programda, Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunup, dualar edildi.

Yurdun dört bir yanındaki camilerde Mevlid Kandili dualarla ilahilerle idrak edildi

AA

Ayrıca, AKRA'da ise gün boyunca süren Mevlid Kandili özel yayın akışında, gönüller sultanı Mehmed Zâhid Kotku (Rh.A.) ve ilim, fikir ve gönül önderi Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) hocaefendilerin Peygamber Efendimiz’i anlatan sohbetleri, çeşitli programlar ve naat-ı şerifler yayınlandı.

Programlarda özellikle Peygamber Efendimiz'in ism-i şerifleri, güzel ahlâkı, insanların en hayırlısı olmasıyla ilgili bilgiler belgesel tadından özel bölümlerle aktarıldı.