logo

Liselere girişte örnek sorular yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere girişte yapılacak merkezi sınava yönelik örnek soruları internette yayımladı. Kitapçıkta, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.

"Liselere giriş sınavında ezbere yer yok"

Eğitim uzmanlarıysa yeni soruların geçen yılki gibi analiz becerilerini ölçtüğünü ve kaliteli olduğunu söylüyor. Eğitimciler ayrıca ezberleyen öğrencinin başarılı olamayacağını, soruların bilgiyi kullanma becerisini öne çıkardığını da ekliyor.

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği, merkezi sınavla öğrenci alacak fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje temelli liselere giriş için yapılacak merkezi sınavın soruları, sözel ve sayısal olarak iki bölümde paylaşıldı.

Sayısalda 10’ar matematik ve fen bilimleri; sözelde ise 10 Türkçe, 5’er İnkılap Tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce sorusu yer aldı.

MEB’in yaptığı açıklamada, “Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer alıyor. Yıl içerisinde diğer ünitelerle ilgili örnek soru yayımlanmasına devam edilecek” denildi.

AA, Hürriyet