logo

MEC Vakfı, kurban etlerini Endonezya’da depremzedelere dağıtıyor

Mahmud Es’ad Coşan (MEC) Vakfı, bu yıl 13. defa gerçekleştirdiği Uluslararası Kurban Organizasyonuyla unutulan diyarlardaki gerçek ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini yeniden tebessüm ettiriyor.

Organizasyon kapsamında kesilen kurbanların payları, geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem ve tsunami sebebiyle binlerce insanın evlerini kaybettiği Endonezya’da dağıtılıyor. Bu kapsamda Tanjung bölgesinde ilk etapta 500 aileye kurban paylarının dağıtımı tamamlandı.  

Coğrafi olarak uzaklarda olan, açlık sınırında zor bir hayat geçiren Endonezya’daki Müslümanlara unutulmadıklarını hatırlatmak için en güzel vesile olan kurban bağışı; vekâletin alındığı andan, ihtiyaç sahibine ulaşana kadar özenli, sistemli ve disiplinli bir yolculuktan geçiyor.  

‘İbadet hassasiyeti’ ile kesilen kurbanlar, bir Müslüman kardeşinden, ihtiyaç sahibine bir hediye olarak teslim ediliyor. Vekalet veren hayırseverlerin kurbanları Avustralya’da hijyenik koşullarda helal et üretilen tesislerde paketlenerek Endonezya'ya ulaştırılıyor ve gerçek ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye ilk elden dağıtılıyor.

Organizasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiye mecvakfi.org adresinden ulaşılabilir.