logo

Ufka Yolculuk 7 sınav konusu açıklandı

"Kaybedeni Olmayan Yarışma" temasıyla yedincisi düzenlenen; dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'nin tüm illerinden katılımcıların yarıştığı Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasının bu yılki konusu; "Güzel Ahlak" olarak belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre; yarışma sınavı bu yıl önceki yıllardan farklı olarak iki aşamadan oluşuyor: Birinci aşama online sınav, ikinci aşama yazılı sınav. Online sınavda belirlenen puan barajını geçebilen yarışmacılar, yazılı sınava katılmaya hak kazanacaklar. Sınav merkezlerinde yazılı sınava girebilecekler.

Yarışmaya özel olarak hazırlanan web sayfasında, deneme sınavları ve sınavla ilgili detaylar yer alacak.

Sınav kategorilerinin yeni isimleri; İlkokul, ortaokul, lise, genç, yetişkin ve ihtisas kategorisi olarak belirlendi.

Ufka Yolculuk 7. sınavının başvuruları 1 Kasım 2018 itibarıyla alınmaya başlanacak. Online sınav 17 Şubat 2018, yazılı sınav ise 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında

İlk yılında Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali”, ikinci yılında “Kur-an-ı Kerim Meali”, üçüncü yılında “Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi”, dördüncü yılında “Hadis”, beşinci yılında "Kur'an-ı Kerim Meali", altıncı yılında ise " Kur’an ve Sünnet" bütünlüğü konularında düzenlenen yarışmalara dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye'nin tüm illerinden ve cezaevlerinden milyonlarca kişi katıldı.

Yarışma ile ilgili bilgiler ufkayolculuk.com adresinde yer alacak.