logo

Saraybosna'da Helal Fuarı

Başkent Saraybosna'da, bu yıl ilk kez yapılan fuarın açılışında konuşan Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, helal fuarın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bosna Hersek'in son dönemde ekonomik anlamda önemli bir büyüme gösterdiğini aktaran Zvizdic, fuarın yeni yatırımlar için son derece önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Zvizdic, İslam dünyasının oldukça büyük bir pazara sahip olduğuna işaret ederek, "1,8 milyarlık bir nüfustan bahsediyoruz. Helal sektöründe sadece gıda yok. Turizm, kozmetik gibi alanlar da var. Biz de üreticilerimizin buna dahil olmasını, Bosna Hersek'in de bu resimde bir yer bulmasını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek'te 70'in üzerinde firmanın helal sertifikasına sahip olduğunu belirten Zvizdic, fuarın bu firmalara da kapı açacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ise helal gıdanın sertifikalaşması için çalışmalar yaptıklarını ve bu alanda önemli yol katettiklerini dile getirdi. Bosna Hersek'te helal kavramının bir trend değil, hayatın bir parçası olduğunu vurgulayan Kavazovic, "Bu tarz fuarlar helal ürünlerin tanıtılması için önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Helal sanayi tedarik zincirinin her alanından uluslararası temsilcileri bir araya getiren fuar, 29 Eylül'e kadar devam edecek ve en başarılı katılımcılara Saraybosna Helal Fuarı Ödülü verilmesiyle sona erecek.

AA