logo

Servis araçlarına yakın takip sistemi

2018-2019 eğitim öğretim yılıyla birlikte okul servislerinde de yeni bir dönem başladı. Servis araçları teknik donanımdan rehber personeline, şoför profilden güzergâhına kadar farklı kurum ve kuruluşları tarafından denetime altında olacak.

Okul servislerine ilişkin güvenlik ve denetimleri, servis araçlarının teknik niteliği, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımaları, araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri ilgili bakanlıklarca yerine getirilmeye başlandı. Tüm bunlara ek olarak özellikle metropollerde büyükşehir belediyeleri de denetim zinciri içerinde yer alacak. Örneğin okul taşımacılığı yapmak isteyen taşımacılar servis yetki belgesi, servis taşımacılık kartı ile güzergâh izin belgesini büyükşehir belediyesinden alacak.

19 bine yakın araca araç takip sistemi yerleştirildi. Veliler özel bir firma tarafından geliştirilen uygulamayla servis aracının hız yapıp yapmadığını takip edebiliyor. Servis aracı eve yaklaştığında velinin cep telefonuna bildirim geliyor. Okul yönetimi de servis araçlarının her hareketini ve hızını sistem üzerinden online takip edebiliyor.

Sabah