logo

Velilere ‘kayıt bağışı’ uyarısı

Okul kayıtlarında velilerden talep edilen ‘zorunlu bağış’ uygulamasına kesinlikle karşı olduklarını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı “Yapılan başvurular üzerine gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.

Yazıcı, her yıl okul kayıt dönemlerinde velilerden ücret alınması tartışmalarına değinerek, “zorunlu bağış” diye adlandırılan uygulamayı kesinlikle uygun bulmadıklarını ifade etti.

Bu durumu hoş görmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Velilerimizden zorunlu bağış adı altında veya kayıt ücreti adı altında herhangi bir ücret alınmasını kesinlikle istemiyoruz. Velilerimiz de bu konuda olabildiği kadar hassaslar. Biz de aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. Bu tür olumsuzlukların giderek azalması söz konusu ama nispi olarak da gerçekten bazı sorunların yaşandığı, velilerimiz tarafından ifade ediliyor. Bu başvurular üzerinde ivedilikle gerekli önlemleri alıyoruz. Sorunun çözümü için çözüm ortağı oluyoruz.

Tabii bunların tamamen azalması karşılıklı iş birliğine bağlı. Velilerimiz, okullarımız birbirlerini daha iyi anlayarak hareket ettiğinde, sorunun daha kolay çözüleceğini düşünüyorum. Bu konuda veli-okul iş birliği, çok kritik öneme sahip. Yani velilerimiz ne kadar okulla bütünleşir, ne kadar okullarımızın karar mekanizmalarında, yenilikçi bir uygulamaya sahip olmasında katkı sağlarlarsa aslında bu tür sorunlar da azalacak.”

Milliyet