logo

İkinci el taşıt ticaretine yeni düzenleme

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının ticareti yeniden düzenlenerek, arazi taşıtları için ekspertiz raporu düzenleme yükümlülüğü getirilerek, bu taşıtlar garanti kapsamına alındı.

Getirilen yeni düzenlemeye ilişkin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , ikinci el arazi taşıtları için ekspertiz raporu düzenletme yükümlülüğü getirildiği ve söz konusu taşıtların garanti kapsamına alındığı belirtilerek, bu sayede tüketicilerin yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Mesleki yeterlilik belgesi

Ticaret Bakanlığı yönetmelikle, mesleki yeterlilik belgesi şartına istisna getirildiğini belirterek, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının motorlu kara taşıtı ticaretiyle ilgili alanlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için mesleki yeterlilik belgesi şartının aranmayacağını bildirdi.

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre, mezuniyet belgelerine sahip olarak ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerle işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılanların mesleki yeterlilik belgesinden muaf tutulacak.

Dünya