logo

İşe yerleştirmeler artıyor

İşgücü piyasasının taleplerini karşılamak için geniş bir yelpazede istihdam teşviki sunuluyor. İŞKUR programlarına katılanların istihdamda olma ve kalma oranları yüzde 80'nin üzerine çıktı.

Yeni dönemde 2 milyon 250 bin vatandaşın aktif işgücü piyasası programlarından yararlanması sağlanacak. Uluslararası ve yurtdışındaki Türk işgücü için izleme ve değerlendirme sistemi kuruluyor. Gençlerin katılacağı siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi geleceğin mesleklerine yönelik işbaşı eğitim programları artırılıyor.

Geçen yıl 150 bini bulan açık iş sayısı 60 bine düştü. Açık işte, turizm, gayrimenkul, imalat, bilgi-iletişim başı çekiyor. Güzellik hizmeti, hasta-yaşlı bakım elemanlarına fırsat kapısı açılıyor.

İŞKUR'a kayıtlı 1 milyona yakın işyerinde 10 milyonun üzerindeki çalışanın yarısı imalat ve ticaret sektöründe çalışıyor. Her 10 işyerinden biri de eleman arıyor. Beyaz yakalılar içinde makine-inşaat-elektrik-elektronik mühendisi, mimar, yazılım destek uzmanı, Ar-Ge elemanı en çok aranan meslekler arasında yer alıyor.

Sabah