logo

Yunanistan'daki kamplarda yaşam mücadelesi

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria Mülteci Kampı'nda hayatta kalabilmenin oldukça zorlaştığı açıklandı. Yardım kuruluşları ise Moria'da giderek kötüleşen durumu protesto ediyor.

Kampta bazılarının taşınabilir kulübelerde yaşadığına, resmi olarak bir yaşam alanı olmayanların ise birbirine geçmiş çadır ve tentelerin altına sığındığına dikkat çekiliyor. Kaynaklar, 3 bin kişilik Moria'da şu anda 8 bin kişi olduğunu söylüyor. K

amptaki çocuklar arasında, kötü hijyen koşulları nedeniyle deri hastalıkları ve solunum yolları hastalıkları yaygın. Sivil toplum kuruluşları, "Bu çocukların Atina'ya bir an önce gönderilmesini sağlamak istiyoruz ama olmuyor. Çocuklar hala burada" ifadelerini kullandı. 2015'te kurulan kamp ilk başta transit geçiş yapanların birkaç gün kalması için kapılarını açmıştı.

Yunan hükümetinin yönetimindeki kamp aşırı kalabalık çünkü Yunanistan, Avrupa Birliği'nin (AB) sınırlama politikası kapsamında onları adalarda tutmaya çalışıyor. Yunanistan Hükümeti Basın Sözcüsü George Matthaiou, Moria Kampı'ndaki feci koşulları kabul etmekle beraber, Atina'nın değil AB'nin bundan sorumlu olduğunu öne sürüyor.

TRT Haber