logo

Et sorunu küçükbaş hayvanla çözülür

Hayvan ıslahı araştırmaları yapan Dr. Hatice Hızlı, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ile daha kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Dr. Hatice Hızlı, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ile daha kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde hayvan ıslahı konusunda araştırmalar yapan Dr. Hatice Hızlı, Türkiye’nin et ihtiyacının karşılanması konusundaki sorunların, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ile daha kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde köyden kente göç sebebiyle birçok yayla ve meranın kullanılmadığına dikkat çeken Hızlı “Oysa küçükbaş hayvancılık, özellikle koyunculuk meraya dayanmakta ve göçer sistemle yapılmaktadır. Küçükbaş hayvanların gebelik süreleri, yetiştirilme koşulları, elde edilen ürünleri pazar bulma bakımından değerlendirildiğinde et sorunumuz çözülmez değildir. Ancak, sorunumuz küçükbaş hayvancılık yapanların artık bu işi yapmamalarıdır. Burada özellikle gençler tarafından küçükbaş hayvancılığın yapılmasına özendirilmelidir” dedi.

Dünya Gazetesi