logo

Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlandı.

Kılavuz, adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve apılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Kılavuza 10 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. 

Kontenjanlar 12 bin arttı

YKS tercih kılavuzunda bu yılki üniversite kontenjanları da yer alıyor. Buna göre Türkiye genelinde üniversite kontenjanları yaklaşık 12 bin civarında artırıldı. Kontenjanlar geçen yıl 910 bin 671 olarak duyurulmuştu.

Tercihler 7 Ağustos'ta

Sınav sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Tercihler 7-14 Ağustos arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) yapılacak. Adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Kılavuzdaki Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarına TYT'de 150 ve üzeri puan alanlar yer verebilecek. AYT ve YDT'de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puana sahip adaylar ise Tablo 4'teki programlara yer verebilecek. Bu yıl da YGS-LYS'de olduğu gibi tercih sırası dikkate alınıyor. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında olacak.

Milliyet, Sabah