logo

İstanbul, ‘ucuz şehirler’ liginde!

2018 yılında dünyanın en pahalı şehri Hong Kong olurken, en ucuz şehir ise Taşkent olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 142’nci sırada yer alan İstanbul, bu yıl sıralamada 21 basamak düşerek, listeye 163’üncü sıradan girdi.

‘Yaşam Maliyeti Araştırması’nın 2018 yılı sonuçları açıklandı. 100 puana sahip New York’un referans alındığı araştırmada veri toplama evresinde dünyadaki ekonomik ve politik dalgalanmalar, döviz kurlarındaki hareketlilik, enflasyon ve konaklama ücretlerindeki dalgalanmalar da dikkate alınıyor.

Şampiyon Hong Kong

Her şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası dahil olmak üzere 200’den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre, 2018 yılının en pahalı şehri Hong Kong, yaşam maliyeti en düşük şehir ise Taşkent oldu. Hong Kong’un ardından Tokyo, Zürih, Singapur ve Seul en pahalı şehirler olarak sıralandı.

Bu sonuçlarla beraber yurt dışında çalışanlar için dünyanın en pahalı beş şehrinden dördü Asya’da yer alıyor. Geçtiğimiz yıl aynı araştırmada 142’nci sırada bulunan İstanbul ise 163’üncü sıraya yerleşerek, yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre yaşaması daha ucuz bir şehir olarak listedeki yerini aldı.

Dünya