logo

Sinema ve tiyatro liseleri geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek ve spor liselerinin ardından güzel sanatlarda da tematik lise uygulamasına geçiyor. Sanata ilgi duyan, yetenekli öğrenciler sinema, tiyatro, halk müziği gibi temalardan birinde açılan liseleri tercih edebilecek.

Öğrenciler, akademik derslerin yanında sinema ve tiyatro gibi belirli alanlarda branş eğitimi alacak. Akademik dersleri MEB öğretmenleri, meslek derslerini ise sektörün önerdiği oyuncu, yönetmen, yapımcı gibi uzman kişiler verecek.

Şimdi sanatla ilgili kısma geldik. Beraber çalışacak paydaşlar arıyoruz. Görüştüğümüz kişiler var. Türkiye’de herkesin uzlaştığı, sanat konusunda kendini ispatlamış kişilerle konuşup protokoller imzalayıp güzel sanatlar liselerinde de tematik başlık oluşturma çabasındayız. Bu anlamda aklımıza gelenler sinema, tiyatro, halk müziği, halk kültürü gibi konular. Bu konularda güzel sanatlar liselerimizi tematik hale getireceğiz. Adı, güzel sanatlar lisesi olacak. Sinema, tiyatro temalı şeklinde belirtilecek. Bize bu konuda katkı sağlayacak kişilerin tekliflerine açığız.

Hürriyet