logo

Liselere giriş sınavı bitti sıra tercihlerde

1 milyon adayın katıldığı LGS, 2 Haziran’da yapıldı. Sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak. LGS ile bir liseye giremeyenler, adrese dayalı yerleştirme için tercih yapacak. Soruları değerlendiren uzmanlara göre, matematik bilgisini günlük hayat kazanımlarıyla birleştirebilen öğrenciler başarılı olacak.

Ayrıca “Bu sınavda tüm soruları yapan ya az çıkar ya da hiç çıkmayabilir” diyen uzmanlar, üniversite adaylarının sayısal sorularını çözmesini öneriyor.

Yaklaşık 1 milyon adayın katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 2 Haziran Cumartesi yapıldı. Sonuçları ise 26 Haziran’da açıklanacak. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yerleştirme ve tercih kılavuzunu yayınlayacak. Adrese dayalı yerleştirme ve tercihlerle ilgili detaylar bu kılavuzda yer alacak.

LGS’ye katılan öğrencilerin liselere yerleştirme puanı hesaplanırken, ortaokul başarı puanları etkili olmayacak. Türkçe, matematik ve fenin katsayısı 4; T.C. İnkılap tarihi, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin katsayısı 1 olarak belirlendi. Bu durumda üç dersin önemi diğerlerine oranla bir hayli yükseldi.

Sınav puanıyla öğrencilerin sadece yüzde 10’u liseye yerleştirilecek, yüzde 90’ı ise ikametleri ve okudukları okullara göre oluşturulan eğitim bölgelerindeki liseler arasından en az iki en çok beş tercihte bulunarak, bunlardan birine kaydedilecek.

İsteyen tüm okul türlerinden tercihte bulunabilecek, isteyen beş tercihine de aynı okul türünü yazabilecek.

Hürriyet