logo

6. Ufka Yolculuk Türkiye ödül töreni 12 Mayıs'ta İstanbul'da

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle alacak.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile uluslararası kapsamda düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00'da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Hafız Furkan Çınar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak gecede, program için İstanbul’a davet edilen ünlü müzik grubu DEBU da eserlerini icra edecek. Ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

98 ülkeden 700 bine yakın katılımcı yarıştı

Yarışmaya 98 ülkeden katılım sağlandı. Yurt içi ve yurtdışından 695 bin 215 kişinin katıldığı yarışmanın, test usulü yazılı ile Türkçe online sınavı 8 Nisan’da; İngilizce ve Arapça online sınavları ise 6 Mayıs’ta yapıldı.

Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yapıldı. Yarışmada her kategori için ayrı sorular soruldu. Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında mahkûmlar da katıldı.

Dereceye girenlerin ödülleri

Yazılı yapılan kategorilerde ilk üçe girenlere umre seyahati ile para ödülü veya dost ülkeye yolculuk ile para ödülü ya da ödülün tamamına denk para ödülü; 4 ile 10’ncu olanlara tablet bilgisayarlar hediye edilecek. Online sistemde dereceye giren ilk üç isim ise bilgisayar ya da para ödülü tercih edecek.

Yüzlerce ödülün sahipleri ile buluşacağı gece, www.ufkayolculuk.com web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.