logo

Seçmen kütüğü listeleri 2 Mayıs'ta askıya çıkacak

Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 2 Mayıs Çarşamba saat 08.00'de askıya çıkacak, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Ayrıca seçim ikinci tura kalırsa seçmen listesi de güncellenecek ve 8 Temmuz 2000 doğumlular da oy kullanabilecek.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 30 Nisan'dan önce; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak olan ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip Türk vatandaşlarına ait bilgiler alınacak. Bu kapsamda alınan ölüm, vatandaşlığın kaybedilmesi veya kazanılması gibi olay bilgileri Yurt İçi Seçmen Kütüğü'ne işlenecek.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü, 2 Mayıs TSİ 08.00'de ilan edilecek, 12 Mayıs'ta ilan sona erdirilecek.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşlar, bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ve gün sayısı farklılık göstermekle birlikte, ilk tur için 7-19 Haziran, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ise 30 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde oy kullanabilecek.

Diğer taraftan, YSK, 5 gün olan cumhurbaşkanı adaylığı başvuru süresini 6'ya çıkarttı. YSK'nın çalışmasına göre cumhurbaşkanlığı aday gösterme tarihleri 4-9 Mayıs oldu. Milletvekili aday listelerinin YSK'ya son teslim tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi. Partiler arasında kurulacak ittifaklar için ise son başvuru tarihi 6 Mayıs oldu.

Ajanslar