logo

2. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu İstanbul'da yapıldı

Akademik Platform ile Kritik ve Analitik Düşünme Platformu tarafından organize edilen 2. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Dünyanın birçok ülkesinden akademisyen ve uzmanları İstanbul’da buluşturan sempozyumla kritik ve analitik düşünmenin geniş kitleler tarafından anlaşılması, yaygınlaştırılması ve sistematiğinin oluşturulmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

İlki Sakarya Üniversitesi’nde 2015 yılında gerçekleştirilen, ikincisi ise 27 Nisan 2018 Cuma günü İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu, yurt içi ve yurt dışından birçok bilim adamını bir araya getirdi.

Akademisyen ve uzmanlar tarafından 30’un üzerinde tebliğin sunulduğu sempozyumda kritik ve analitik düşünme perspektifinden ‘Nitelikli Yaşam Değerleri’ , ‘Mantık ve Zihin Dünyamız’, ‘Dini İlimler ve İnsan’, ‘Ekonomi ve Finans’, ‘Örgün ve Yaygın Eğitim’, ‘Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme’, ‘Sanayi ve Teknoloji’, ‘Yaşam Alanları ve Mimari’ ve ‘Yazılı ve Görsel Medya’ başlıklı konular değerlendirildi.

Sempozyumun çağrılı konuşmacıları arasında “yer alan Yeni Zelanda Waikato Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Tracy Bowell, “Tek Silahımız Hakikat: Kritik Düşünme ve Hakikat Sonrası” konusunda katılımcılara hitap etti.

Sempozyuma ABD’den çağrılı konuşmacı olarak katılan Dr. Tekamül Büber ise “Karar Verme Sürecinde Mantıksal-Matematiksel Düşünme ve Uygulamalar” konusunda konuştu.

Sempozyumun bir diğer çağrılı konuşmacısı ise 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Ayhan Çitil, “Eleştirel Düşünme ve Akademide Kendini Gerçekleştirme Süreci” konusunda katılımcılara hitap eti.

Kritik analitik düşünme ve sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi kritikanalitik.global/ adresinde yer alıyor.