logo

Tamamlayıcı tıp tedavileri için yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İstanbul’da yapılacak olan ‘Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ ile ilgili bilgilendirme toplantısında tamamlayıcı tıpla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak hastalıklarla mücadelede geleneksel tıptan istifade etme kararlılığı içerisinde olduklarını söyleyen Demircan, bu konuyla ilgili de gerekli düzenlemelerin yapıldığını hatırlattı.

Üç yıla kadar hapis cezası

Hazırlanan yönetmenlikle merdiven altı uygulamaları denetleme ve cezai müeyyide getirdiklerinin altını çizen Demircan, “Bu değerli alanı, istismardan, sağlığı riske eden merdiven altı uygulamalardan, geleneksel tıbbı, modern tıbbın alternatifi gibi gören yaklaşımlardan arındırmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Merdiven altı uygulamaların 1 ile 3 yıla kadar hapis cezası var. Şimdiye kadar 20 kişiye soruşturma açıldı, 3 kişinin de cezası onandı.

Bu yüzden yaptığımız mevzuat düzenlemeleriyle geleneksel tıp uygulamalarını sağlık sistemimize kanıta dayalı şekilde entegre ettik. Uygulama ve uygulayıcı boyutuyla standartlar oluşturduk. Yaptığımız düzenleme ile artık halkımıza, geleneksel tıp hizmetleri, denetlenebilir sağlık kurumlarında, sertifikalı uzmanlar tarafından sunulmaktadır” dedi.

Milli Gazete