logo

MEB’den kantinlere denetim

Okullarda yapılan denetimler ve bakanlığa iletilen şikâyetleri değerlendiren bakanlık, yaptığı incelemelerde okulların kantinlerinde genelgelerle yasaklanan ve satışı uygun olmayan ürünlerin bulundurulduğunu tespit edince bütün resmi ve özel okulların kantinlerinde denetim yapılması talimatı verildi.

Bakanlık okul kantinlerinde yapılan denetimlerde çocuklara zarar verebilecek çikolata, şekerleme, şeker türleri, aromalı içecekler, gofret gibi gıdaların bulundurulduğunu belirledi. Bu doğrultuda denetimlerin arttırılmasını isteyen bakanlık, “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” genelgesini hatırlattı.

Bakanlık genelge kapsamında denetimler gerçekleştirilmesini, kontrol ve denetim formuna göre kantinlerin gıda güvenilirliği, hijyen, depolama, servis ve satış gibi konular ve 80 ayrı başlıkta “uygun”, “uygun değil” değerlendirmesine tabi tutulmasını istedi. Bakanlık Okul Sağlığı Bilim Kurulu kararları doğrultusunda satışı uygun bulunmayan gıdaların tespiti durumunda ise derhal yasal işlem başlatılması talimatını verdi.

Milliyet