logo

YKS'de kaç net yapılmalı?

Yaklaşık 2.5 milyon adayın katılacağı YKS’ye üç aydan az kaldı. Üniversite adayları, barajları geçmek için en az kaç net yapması gerektiğini merak ediyor. Uzmanlar, TYT’de 150’yi geçmek için 15, AYT’deki 180 barajı için de bunun yanında 20 net yapılması gerektiğini söylüyor.

TYT’de 15, AYT’de 20 net yapan üniversiteli olabilecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yaklaşık üç ay kalmışken, adaylar da çalışmalarına hız verdi. 23 Haziran’daki Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 2 milyon 322 bin 421, 24 Haziran’daki ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) ise 1 milyon 982 bin 669 kişi başvurdu. Herkesin girmesinin zorunlu olduğu TYT’nin baraj puanı 150. Ancak puanın hesaplanması için Türkçe ve matematikte en az yarım net şart. Yani en azından 1 doğru, 2 yanlış yapmak gerekiyor. Bunu başaramayanların puanı hesaplanmayacak. Adaylar, sosyal ya da fen bilimlerinden hepsini doğru yanıtlasa bile başarısız sayılacak. Eski sistemde dört testten de en az yarım net yapılmalıydı.

Lisans seçeceklerin başvurduğu ikinci oturum AYT’de tercih hakkı kazanabilmek için adaylar 180 barajını geçmek için uğraşacak.

Hürriyet