logo

30 ülkeden 'geleneksel tıp' uzmanları Türkiye'de buluşacak

Türkiye'de ve dünyada son yıllarda geleneksel tedavi yöntemlerine artan ilgi üzerine konu, Sağlık Bakanlığınca uluslararası düzeyde ele alınacak.

Bakanlık, bu alanda ilk olarak 2014'te Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği'ni yayımlayarak, hukuksal altyapı çalışmalarını oluşturdu. Bu kapsamda, bu yıl başı itibarıyla Türkiye genelindeki 18 üniversitede "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi" ve 480 "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Ünitesi" hizmete girdi.

Geleneksel tıp uygulamaları alanlarında larva (magot) uygulaması, proloterapi, müzik terapi, mezoterapi, osteopati, kayropraktik, homeopati, ozon uygulaması, refleksoloji, kupa uygulaması, sülük tedavisi, fitoterapi, apiterapi, hipnoz, akupunktur yöntemleri olarak tanımlanan 15 uygulama alanında ise yaklaşık 4 bin 954 hekime sertifika verildi.

İstanbul'da 19-22 Nisan'da yapılacak "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi" kapsamında Türkiye'nin geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında uluslararası ölçekte konumlandırılması, bilimsel kültürel ve sosyolojik alanda bulunan karşıtlık algısının değiştirilmesi, modern tıp ve tamamlayıcı tıbbın entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

AA