logo

Yurtta kış şartları

Ordu'nun 2 ilçesinde dün okullar tatil edilirken, Bolu Dağı'nda kar yağışı ulaşımı aksattı. Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Eskişehir güne karla uyandı. Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı.

Hava sıcaklığının eksi 7 derece ölçüldüğü bölgede yollarda buzlanmalar oluştu. Kocaeli dün sabah kar yağışı sonrası beyaza büründü. Kayak merkezi Kartepe'de kar kalınlığının 38 santime ulaştığı öğrenildi. Bursa, soğuk hava dalgasının etkisiyle dün güne kar yağışıyla başladı. Mudanya yolunda kar yağışı sebebiyle trafik durma noktasına geldi. Uludağ'da bir gecede yaklaşık 30 santim kar yağdı ve kar kalınlığı 180 santime ulaştı. Kar yağışı Zonguldak, Bartın, Eskişehir ve Niğde'de de etkili oldu.

İstanbul’a beyaz örtü

Sibirya'dan gelen ve Avrupa'yı donduran kar, dün İstanbul'da kısmen etkili oldu. İlkbahar mevsiminin başladığı ilk günde görülen dondurucu soğuk hava ve kara ulaşımında aksaklıklara neden oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri, pistleri açık tutmak için aralıksız görev yaptı. Afet Koordinasyon Merkezi raporlarına göre; sokakta yaşayan 480 kişi korumaya alındı. Meteorolojik verilere göre; İstanbul'da bugün de dondurucu soğuklar bekleniyor.

Sabah