logo

'Acil servisler daha özgün olacak'

Acil servislerde yaşanan yoğunluk ve sıkıntılar nedeniyle yeni önlemler alan Sağlık Bakanlığı 2018 yılında acil servisleri mekan açısından rahatlatacak yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, acil servislerin mekan olarak daha özgün bir modelle tasarlanacağını ve yeterli hale getirileceğini açıkladı.

Acil servislerde yaşanan yoğunluğu gidermeye dönük aldıkları tedbirlerin sonuçlarını yakından takip ettiklerini belirten Sağlık Bakanı Demircan, “Sistemin bir oturma süreci var. Hastaneler kadrolarına göre acil servislerdeki görevlendirmeleri ve kaydırmaları yapıyorlar.

Türkiye geneline baktığımızda bizim tespitlerimiz acil servisler açısından yoğunluğu belli sayının üzerinde olan 63 hastane var, bunun 19’u İstanbul’da. Onun dışında Ankara, İzmir’deki hastanelerde tek tek gözden geçirildi. Acillerle ilgili çalışmalarımızdan biri personelle ilgili mesai düzenlemesiydi. Bir diğeri mekan düzenlemesi. Bazı hastanelerimiz yeni yerlerine taşınacağı için mekanla ilgili küçük düzenlemeler yapıyoruz ama genelde 2018 yılında acil servisleri mekan açısından yeterli hale getireceğiz” dedi.

Dünya