logo

Olumlu hava şartları kışlık giyim sektörünü olumsuz etkiledi!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, hava değişikliklerinin ham madde kullanımından ürünlerin gramajına, yaşam stillerine kadar birçok alanı etkilediğini belirterek, bu yıl kaban, mont üretimi ve satışında ciddi oranda azalma görüldüğünü kaydetti.

Karasu, geçen yıl çok şiddetli bir kış görüldüğünü, bu yıl ise kış aylarında baharın yaşandığını ifade ederek, "Birçok kişi, bu yıl ürünlerini geçen seneye göre hazırladı. Bu nedenle üst giyim satışında yavaşlama ve durgunluk var. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle kaban, mont gibi kışlık ürünler indirime kaldı. Bunu indirime kalan stok ürün miktarından görüyoruz ancak bunlar geçici dönemsel konular... Hiçbir marka üreticisi buna göre kendini ayarlamaz, genel hava koşullarına göre üretim ve ürün koleksiyonunu yapar" dedi.

Eskiden bahar sezonunun şubat, mart aylarında açılırken, yeni sezonun açılmasının ocak ayına kadar geldiğini belirten Karasu, bu geçiş süreçlerindeki ara sezon denilen ürünlerin azalmaya başladığını, sezonların geriye doğru kaydığını söyledi.

Hava sıcaklıkları dolayısıyla gerçekleşen yaşam stilleri değişikliğinin, talepteki değişikliği de beraberinde getirdiğini anlatan Karasu, taleplerdeki değişikliğin üreticileri yeni buluşlar ve inovasyon yapmaya ittiğini vurguladı.

AA