logo

Almanya'da mültecilerin aile birleşimi Ağustos'a kaldı

Almanya‘da geçici koruma statüsüne sahip mültecilerin, ülkelerindeki aile fertlerini yanlarına almalarını yasaklayan düzenleme Mart 2016'dan beri yürürlükte. Alman parlamentosu oylama ile söz konusu düzenlemenin Mart 2018'de dolan süresini dört ay daha uzattı.

Federal Meclis'te temsil edilen diğer partilerden aile birleşimi düzenlemesine yoğun eleştiri geldi. Federal Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch, "Bu yasa keyfîdir. Ahlâki açıdan sorgulanması gereken ve insanî olmayan bir düzenlemedir" dedi.

Bartsch, mültecilerin aile birleşimi hakkının tamamen resmî dairelerin takdir yetkisine bırakıldığını da sözlerine ekledi ve Hristiyan Birlik partilerinin tüm isteklerini SPD'ye kabul ettirdiği suçlamasını yöneltti. Yeşiller Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Katrin Göring-Eckardt da sosyal demokratlara yüklendi ve mültecilerin çocuklarını yanlarına aldıramamalarına göndermede bulunarak, "Her politikacı çocuklarından uzakta, ayrı yaşama dehşetini içinde hissetmelidir" dedi ve "Bu çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapardınız?" diye sordu.

DW