logo

İstanbul'da günde 4 bin trafik cezası kesildi

İstanbul'da geçen yıl trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 475 bin 308 ceza işlemi uygulanırken, günde yaklaşık 4 bin trafik cezası kesildiği bildirildi.

İstanbul Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent trafiğini düzenlemek ve araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla çalışmalarını 24 saat boyunca aralıksız sürdürüyor. İstanbul'un 39 ilçesinde denetimlerini kesintisiz sürdüren trafik ekipleri, kural ihlali yapan sürücülere ceza işlemi uyguluyor.

sürücülere kesilen cezaların ilk sırasında "park yasağı" yer aldı. Bu kurala uymayan 400 bin 166 sürücüye trafik cezası kesildi. İkinci sırada olan "hız kurallarına uymamak"tan 145 bin 770 sürücüye, "trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemelerine uymamaktan" ise 128 bin 130 sürücüye ceza yazıldı.

Sürücülere cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri kullanmamak, şerit ihlali, korsan taşımacılık, kırmızı ışık ihlali, fazla yolcu taşımak, motosiklette koruma başlığı, gözlüğü bulundurmamak ve kullanmamak gibi nedenlerle de ceza uygulandı.

Trafik denetimi, kazaları azaltıyor

Emniyet yetkilileri, her yıl trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını, yaralılardan birçoğunun vücudunda kalıcı hasarlar oluştuğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı denetimlerin trafik kazalarını azalttığına dikkati çeken yetkililer, sürücüler üzerinde yapılan araştırmalarda, denetim yapılan yollarda kurallara uyulduğunu, denetimin olmadığı bölgelerde ise daha fazla kural ihlalinin yapıldığını ve buna bağlı olarak trafik kazalarının daha çok yaşandığının ortaya çıktığını kaydetti.

AA