logo

2018 sınav takvimi

MEB ve ÖSYM, 50’ye yakın sınav düzenleyecek, bu sınavlarda yaklaşık 10 milyon kişi yarışacak. Her aya bir sınavın düştüğü 2018’de, nasıl uygulanacağı hâlen netleşmeyen, lise ve üniversiteye giriş sınavları damga vuracak.

Üniversiteye giriş için YGS ve LYS yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından 23-24 Haziran’da üç oturum şeklinde yapılacak. Bütün üniversite adaylarının gireceği ilk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İkinci oturum ise 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah yapılacak.

ÖSYM, lisansüstü eğitim almak ve üniversitelerde akademisyen olmak isteyenlerin girmesi zorunlu olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nı da (ALES) düzenliyor. Yılda iki kez yapılan ALES’in İlkbahar Dönemi 6 Mayıs 2018’de, Sonbahar Dönemi oturumu 18 Kasım’da olacak.
Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlerin girdiği Yabancı Dil Sınavı (YDS) da yılda iki kez ÖSYM tarafından yapılıyor. YDS İlkbahar Dönemi oturumu 1 Nisan’da, Sonbahar Dönemi oturumu ise 9 Eylül’de düzenlenecek. ÖSYM, ayrıca 2018’de 12 kez Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) uygulayacak.

Milliyet