logo

Hamsi fiyatları düşmüyor!

Balık sezonu başlayalı yaklaşık 4 ay oldu ancak fiyatlar bir türlü düşmüyor. Denizlerde balık olmadığını söyleyen balıkçılar, yasal boy sınırı olan balık bulamadıklarını söylüyor.

Karadeniz’deki hamsilerin de daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan’a göç ettiğini belirten balıkçılar, “Hamsinin kilogramı 25 lira, palamutun da 30 lira” dedi.

İstanbul Bölgesel Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal denizde balık olmamasının araştırılması gereken ciddi bir konu olduğunu ifade etti. Bu yıl balık sezonunun açılışını ‘yokla’ başladığına dikkat çeken Kartal, “Sıcakların büyük etkisi oldu. Yıllardır süre gelen yanlış ve bilinçsiz avlanma da var. Tüm bunlar birleşince denizlerde balık bulmak çok zorlaştı” diye konuştu.

Karadeniz’de ‘hamsi var gibi’ gözüktüğünü söyleyen Kartal, “Ancak boyları çok küçük. Şu anda Karadeniz’deki hamsi Gürcistan’a doğru gitmeye başladı. Piyasada daha önceden tutulan ve şoklanmış hamsiler satılıyor. Çünkü hamsi avlanamıyor. Geçen seneye göre balık o kadar azaldı ki kimse nedenini bilmiyor” dedi.


BALIK FİYATLARI

Hamsi

20-25 lira

İstavrit

25 lira

Uskumru

35-40 lira

Karadeniz mezgit

25 lira

Palamut

tanesi
25-30 lira

Tekir

30-40 lira

Mezgit

25 lira

Çinakop

20-25 lira

Hürriyet