logo

6 ilde okullara kar tatili

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Kars il genelinde, Van, Bingöl, Nevşehir, Bitlis ve Ağrı'da ise taşımalı eğitim veren okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Soğuk havayla birlikte kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili oldu. Doğu’da birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, Kars’ın yanı sıra dün Düzce’nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi

Soğuk hava ve kar yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle, Kars'ta okullar bir gün tatil edildi. Ayrıca Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde de eğitime birer gün ara verildi. TEM ve D-100 karayollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Kayan TIR'lar yolun zaman zaman kapanmasına neden olunca, ulaşım D-100 karayolundan sağlandı. Kar kalınlığı ise yeşil alanlarda 50 santimetreye kadar yükseldi.

Antalya-Denizli yolu yoğun kar yağışı ve araçların yolda kalması nedeniyle tek yönlü olarak trafiğe kapandı. Antalya-Konya yolundaki Alacabel mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanabildi.

Soğuk hava ve kar yağışı Doğu'da etkisini sürdürüyor. Muş'un Varto ilçesinde etkili olan kar ilçe merkezini beyaza bürürken, yüksek kesimlerde 20 santime kadar ulaştı. Van-Bahçesaray yolu, Bingöl'de kar yağışı nedeniyle 5 ilçede 52 köy yolu, Sivas'ta da 2 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar, Erzurum'da da dün sabah etkili olurken, mikro-klima özelliği nedeniyle Doğu'nun en sıcak kenti olan Iğdır'da da şehir merkezine mevsimin ilk karı yağdı.

Sabah