logo

Türkiye'nin deprem haritası güncelleniyor

AFAD Başkanı Güllüoğlu, deprem risk bölgelerinin değiştiği, yeni bir deprem haritası hazırlandığını, yüksek binalara özel olarak yaklaşacak yeni bir bina yönetmeliği de hazırladıklarını açıkladı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Deprem risk bölgelerinin değiştiği, yeni bir deprem haritası hazırlandığını belirtti.

Açıklamanın bazı bölümleri şöyle:

2 BİN 200 TOPLANMA BÖLGESİ: 1999 depreminden sonra İstanbul’da 400 kadar toplama alanı belirlenmiş. Artık olmayan ilçeler var. Köyler ilçe olmuş. Şu an 2 bin 200’den fazla başka toplanma yeri belirlenmiş. Şehir bir tarafa kaydıysa, toplanma alanlarının da oraya kayması beklenir.

DEPREME HAZIR DEĞİLİZ: Müdahaleye hazırız. İlkyardım, arama kurtarma ekiplerimiz hazır. Teknik cihazlarımız, ekiplerimiz hazır ama ülke olarak hazır mıyız, hazır değiliz. İstanbul’da her birey hazır olduğunda, kentsel dönüşüm tamamlandığında hazır oluruz. Çevre Bakanlığı yılda 500 binden 7.5 milyon binanın 15 yılda dönüşeceğini öngörüyor.

AFET PLANI: Arama kurtarma birlikleri 11 yerde var. Bir tanesi İstanbul’da. Nerede haritada yoğunluk varsa birlikler oraya konuşlandırıldı. Demir kesme, ses dinleme aletine kadar termal kamerasına kadar yapılanlar var. Türkiye afet planı çalıştı AFAD.

Milliyet