logo

Ulaşımda tek kart dönemi

Ulaştırma Bakanlığı, tek bir kart ile Türkiye genelinde tüm toplu taşıma araçlarına binilmesini sağlayan sistemde sona yaklaştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 'Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi'yle toplu taşımada tek kart sistemine geçilecek.

Diğer düzenlemeler

Ulaştırma Bakanlığı trafik uygulamaları ile ilgili başlattığı çalışmalar çerçevesinde karayollarındaki şerit çizgileri ve trafik levhalarını da uluslararası standartlara uygun şekilde dizayn etme kararı aldı.

Ayrıca fiber optik ve geniş bant şebekeleri, karayollarının altyapısına uygun olacak şekilde konumlandırılacak. Trafik lambaları ise çevreci ve led teknolojisi gibi enerji alanında tasarruf yaptıracak teknolojilerle donatılacak. Her ilde Trafik Yönetim Merkezleri kurulacak.

Karayolu üzerindeki kameralar ve algılayıcılar tarafından toplanan bilgiler, bu merkezlere iletilecek. Buralarda işlenen bilgileri sürücülerle, yolcularla ve diğer ilgili yerlerle paylaşacak. Şehirlerarası bir yolda yapım çalışması, hava durumuna bağlı bir risk veya sürücünün uyarılması gerekli olan bir durum varsa bu uyarıları değişebilen levhalar üzerinden sürücülerle paylaşılacak.

Şehirlerarası bir yolda yapım çalışması, hava durumuna bağlı bir risk veya sürücünün uyarılması gerekli olan bir durum varsa bu uyarılar değişebilen levhalar üzerinden sürücülerle paylaşılacak.

Sabah