logo

Kamplardaki sularda bakteri endişesi

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde Arakanlıların kaldığı sığınmacı kamplarındaki kuyulardan çekilen suydan yüksek oranda bakteri bulaşması ihtimali olabileceği bildirildi.

Kamplarda 25 Ağustos-11 Kasım tarihlerinde 36 bin 96 şiddetli ishal vakasının tespit edildiğini açıklayan yetkililer, 10 sığınmacının yaşamını yitirdiğini aktardı. Ayrıca, şiddetli ishal vakalarının yüzde 42'sinin 5 yaş altı çocuklarda görüldüğü uyarısında da bulunuldu.

Öte yandan, Uluslararası Göç Örgütü'nden yapılan açıklamada (IOM), 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlıların sayısının 621 bine, Cox's Bazar kenti civarındaki kamplarda toplam sığınmacı sayısının da 834 bine ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, uluslararası insani yardımların yoğun olarak Kutupalong ve Balukhali'ne odaklanması nedeniyle Shamlapur, Leda ve Unchiprang köylerindeki kamplara yerleşen Arakanlı sığınmacıların unutulmasından endişe duyulduğu belirtildi. Bu üç köydeki kamplara toplam 74 bin Arakanlının yerleştiği bilgisine yer verilen açıklamada, bölgedeki altyapı çalışmalarının acilen tamamlanması gerektiği vurgulandı.

timeturk.com