logo

Habersiz adınıza kurulan şirkete internetten kontrol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptıkları düzenlemeyle vatandaşların, isimlerine şirket kurulup kurulmadığını internetten kontrol edebileceğini kaydetti.

Şirket kurulumlarının internet üzerinden kısa sürede gerçekleştirilmeye başlanmasının önemine değinen Tüfenkci, bu adımla bazı vatandaşların adlarına şirket kurulup kurulmadığı yönünde yaşadıkları tedirginliği de değerlendirdi. Tüfenkci, kurdukları yeni sisteme işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bunu bir müjde olarak söyleyelim, yeni hayata geçirdik. Kamuoyu tarafından bilinmiyor ama özellikle kayıp nüfus cüzdanları, çalıntı kimlik bilgileriyle oluşturulan, sizin haberiniz olmadan kurulan şirketler ve bunun üzerinden faturayı hiç suçu olmayan vatandaşlarımızın çektiği dolandırıcılık şebekeleri oluşuyordu.

Vatandaşımız artık bu konuda endişe yaşamasın. Kurduğumuz yeni sistemle artık herkes TC kimlik numarasını bakanlığımızın web sitesi ya da e-devlet sistemi üzerinden girerek adlarına şirket kurulup kurulmadığını veya bir şirketin ortağı olup olmadıklarını görebilecekler ve anında müdahale edebilecekler.”

Milliyet