logo

Öğretmene performans notunu veli ve öğrenciler de verecek

MEB, 12 ilde ‘öğretmene zorunlu performans karnesi’ uygulamasını başlattı. 413 bin 500 öğretmeni kapsayacak uygulamada okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin değerlendirmesine başvurulacak.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), ‘öğretmene zorunlu performans karnesi’ kararını uygulamaya koydu. Öğretmenlere yönelik performans değerlendirmesini önceki yıl okul müdürlerine yaptırdığı için tartışmalara neden olan MEB, geçen yıl ‘yeni bir performans sistemi’ne geçileceğini açıklayarak, değerlendirme yapmama kararı almıştı.

Bakanlığın 2018 sonuna kadar hukuki ve idari alt yapısının tamamlanmasını planladığı, ‘zorunlu performans sistemi’ne göre, öğretmenler sadece müdürler yerine farklı unsurların görüşleri alınarak değerlendirilecek.

Bu kapsamda MEB, okul müdürü, meslektaş, öğrenci ve veli gibi öğretmene en doğru ve objektif geri bildirim sağlayabilecek kimselerin de değerlendirmeye katıldığı, çoklu veri kaynağına dayanan ve Öğretmen Yeterlikleri’nin temel alındığı bir performans değerlendirme sistemi oluşturacak. Bu sistem öğretmenlerin kariyer planlamasında, terfi, hizmet puanının hesaplanması, görevde yükselmesinde ve ödüllendirme gibi konularda da belirleyici olacak.

Milliyet